Διεύθυνση σπουδών

Δέσποινα Τσουκαλά

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Ιδρύτρια της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, αναγνωρισμένη από το κράτος στη Νέα Ιωνία, Χορεύτρια, Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού.

Σπούδασε Κλασικó μπαλέτο (Ρώσικο σύστημα Vaganova), Σύγχρονο χορό (Release, Limon, Graham), Καρακτέρ, Ανατομία, Μουσική, Ιστορία χορού, Ιστορία της τέχνης, Μεθοδολογία διδασκαλίας μπαλέτου και σύγχρονου χορού, Ρεπερτόριο, Αρχές Ψυχολογίας και Παιδαγωγικά στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού, αναγνωρισμένης από το κράτος «ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ».

Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια του ρώσικου συστήματος Vaganova παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια κλασικού, σύγχρονου και Κάρακτερ χορού στην Αθήνα και στη Βάρνα της Βουλγαρίας με την Kalina Bogoeva, Milena Simeonova κι άλλους μεγάλους δασκάλους.

Είναι διπλωματούχος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «ΊΑΣΜΟΣ» του Β. Διαμαντόπουλου κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Καθώς επίσης και Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΑΤΕΙ Χαλκίδας. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια εκπαίδευσης Dance Aerobic από το Studio One School of Fitness & Aerobic καθώς επίσης και πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από το διεθνή Οργανισμό YOGA ALLIANCE.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού καθώς και διδασκαλίας δημιουργικού χορού σε παιδιά και Μουσικοκινητική Αγωγή, από το 2003 μέχρι και σήμερα σε Ελλάδα, Αυστρία, Ολλανδία, Βουλγαρία κι Ιταλία με καταξιωμένους δασκάλους. Ακόμη έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής Act and Re-act masterclasses με τους Randal Kleiser, Staniewski Wlodzimierz και Josef Szeiler, Σκηνοθεσίας-Υποκριτικής με τον Στ. Λιβαθινό και Κίνησης ηθοποιού και ποιητικό σώμα καθώς και Σωματικού Θεάτρου.

Συμμετέχει ως Iέρεια στις Τελετές Αφής & Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας σε χορογραφίες της Άρτεμις Ιγνατίου. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική σκηνή σε παραγωγή όπερας όπου δίδαξε κινησιολογία και χορογραφία και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είναι επίσημο μέλος στο Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID (International Dance Council) , συμμετέχοντας το 2018 στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του Χορού σε χορογραφία του Ingo Gunther.

Έχει συνεργαστεί ως καθηγήτρια και χορογράφος με τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση για 2 έτη. Έχει χορογραφήσει σε Αθηναϊκές σκηνές για παιδικό θέατρο και για άλλα ανεξάρτητα θεάματα. Ως χορεύτρια και ηθοποιός έχει συνεργαστεί με επαγγελματικές ομάδες χορού και θεάτρου. Έχει διδάξει χορό σε παιδιά, ενήλικες, χορευτές και ηθοποιούς.

Σκοπός της είναι να μεταλαμπαδεύει την αγάπη και τις γνώσεις της στους μάθητές της. Στοχεύει στο να αποκτούν άρτια τεχνική και θεωρητική εκπαίδευση στο χορό αναπτύσσοντας παράλληλα μια καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Αποστείλετε το μήνυμά σας

7 + 5 =

To despinatsoukala.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.