Καθηγητές

ΘΕΜΙΣ ΧΑΤΖΗ

ΘΕΜΙΣ ΧΑΤΖΗ

Καθηγήτρια κλασικού/σύγχρονου χορού

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Θέμις Χατζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε μπαλέτο από πέντε ετών στην «Πρότυπη σχολή χορού του Δήμου Καλαμαριάς» όπου αργότερα εντάχθηκε σε τμήμα φυτώριου δίπλα σε καταξιωμένες δασκάλες (Donna Hadzopoulou, Κatia Petrobska, Ρίκα Τσιτσοπούλου) όπου διδάχθηκε με μεγάλη ακρίβεια, πειθαρχεία και αφοσίωση το ρώσικο σύστημα (μέθοδος Vaganova) καθώς και το σύγχρονο χορό. Σπούδασε χορό στην Ανώτερη επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε με ‘Αριστα. Επίσης είναι διπλωματούχος καθηγήτρια της μεθόδου Πιλάτες από το Studio One (Pilates training by Alan Herdman).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τους χορευτικούς της ορίζοντες ανακαλύπτοντας καινούργιες πτυχές της κίνησης και της δημιουργικής της πλευράς δίπλα σε καταρτισμένους δασκάλους και χορευτές όπως Λίντα Καπετανέα, Στέλλα Ζάνου, Πατρίσια Απέργη, Σύνθια Φρυδά, Αλίκη Καζούρη, Πωλίνα Κρεμαστά, Χριστίνα Μερτζάνη, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Alexander (Sasha) Neskov, Δημήτρης Καμινάρης, Έμυ Κορφιά, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αθανασία Κανελλοπούλου κ.α. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας και χοροθεραπείας.

Έχει χορέψει σε παραστάσεις με κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο , συμμετείχε στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού «Τερψιχόρης Έργα» για τέσσερις χρονιές με βραβεία είτε σε σόλο είτε σε ομαδικά κομμάτια, καθώς και στην παράσταση «Καρυοθραύστης» από τα “Universal Ballet (Seoul)” (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης). Υπήρξε μέλος της χορευτικής ομάδας “Τρίγωνο” μαζί με το οποίο συμμετείχε στο 12ο και 13ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

Χόρεψε δίπλα στο πλευρό της Λίλας Ζαφειροπούλου με την ομαδα “ corporis miracula ” Συμμετείχε στο φεστιβάλ νεανικής δημιουργίας «Inport Festival III» περνώντας αυτή τη φορά και από τη θέση του δημιουργού επίσης χόρεψε στα φεστιβάλ «one small step» στην Κέρκυρα και στο «7th Dance Days Chania workshop» στα Χανιά.

ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Καθηγήτρια κλασικού & σύγχρονου χορού

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού της σχολής χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Θεοδώρα Αναστασία Μουρτζίνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι επαγγελματίας χορεύτρια και δασκάλα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη – Νικολέττας Μπακάλη. Με το πέρας των σπουδών της έγινε μέλος της ομάδας χορού DiA (Dance in Art) Junior Company στην Ολλανδία, όπου είχε την ευκαιρία να χορέψει σε ολλανδικά φεστιβάλ και παραστάσεις. Στη συνέχεια, εντάχθηκε, κατόπιν επιλογής, στο δυναμικό του Kibbutz Contemporary Dance Company (Dance Journey Programme) στο Ισραήλ, όπου χόρεψε, δημιούργησε αλλά και συνεργάστηκε με καταξιωμένους χορογράφους και χορευτές, διδασκόμενη παράλληλα το ρεπερτόριο της ομάδας.Συμμετείχε ως χορεύτρια στο εισαγωγικό βίντεο της ομάδας της Λετονίας στα πλαίσια της Eurovision στο Ισραήλ, όπου τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Batsheva Dance Company και του Suzanne Dellal Theater. Ακόμα, είναι μέλος της ομάδας χορού “Υπέρ Ορίων” με την οποία έχει συμμετάσχει σε κλασικές παραγωγές, όπως “Paquita” και “Λίμνη των κύκνων”.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα: του Ohad Naharin (τεχνική Gaga) στο Batsheva Dance Company στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, του Rami Be’er, Διευθυντή του Kibbutz Contemporary Dance Company στο Kibbutz Ga’aton του Ισραήλ, στο Nederlands Dans Theater (NDT) (open studio “Sum Thoughts”) στη Χάγη της Ολλανδίας, Jiri Kylian Repertoire με την Shirley Esseboom στο Henny Jurriens Foundation στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στο 3rd Edition International Summer Program at Brussels International Ballet School στις Βρυξέλλες του Βελγίου και στο 28th International Summer Dance Course at the Hungarian Dance Academy στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Τέλος, είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καθηγήτρια μπαλέτου/σύγχρονου χορού

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Σοφία Σταματοπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε χορό από την ηλικία των 4 ετών όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού χορού (Royal Academy of Dance RAD) και μοντέρνου χορού (Imperial Society of Teachers of Dancing ISTD). Παράλληλα, μαθήτευσε στο Καλλιτεχνικό Σχολείο στην κατεύθυνση του χορού, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού, ελληνικών παραδοσιακών χορών τεχνικών χορού, ρυθμού – μετρικών – κίνησης, σκηνογραφίας, μουσικού θεάτρου, ιστορίας κουστουμιού, αυτοσχεδιασμού, ιστορίας τέχνης, μουσικής, θεάτρου και εικαστικών.

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ακτίνα” που λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπέττυς Δραμισιώτη όπου διδάχτηκε μεθοδικά και με πειθαρχία το Ρώσικο σύστημα Vaganova στο μάθημα του κλασικού μπαλέτου και την Release τεχνική του σύγχρονου χορού. Επίσης είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που ειδικεύεται στον τομέα της φωτογραφίας και των ψηφιακών οπτικοακουστικών και διαδραστικών μέσων και των παραγωγών βίντεο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Dance School in Edinburgh στην Σκωτία (κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, ρεπερτόριο, jazz, contact improvisation, modern theatre dance, Mexican Folk Dance) , με κορυφαίους δασκάλους όπως οι Tony Parrie (Choreographer, Head of Dance at Performers College), Andrew Wilson (Choreographer, Head of Ballet at Bird College), Edwardo Martinez , Kattie Morea και άλλοι. Επιπλέον παρακολούθησε και συμμετείχε σε κύκλους σεμιναρίων χορογραφίας και σύγχρονου χορού με χορευτές όπως ο Eldad Ben Sasson, ο Peter Juhasz κ.α. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής για παιδιά.

Μεταξύ άλλων έχει χορέψει στις ομάδες Greek RAD Junior Ballet και Greek RAD Youth Ballet. Ασχολείται επαγγελματικά με παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε εταιρεία όπου οργανώνει και ειδικεύεται σε ψυχαγωγικές υπηρεσίες, παιδικές εκδηλώσεις, παιδικές παραστάσεις και ομαδικό δημιουργικό παιχνίδι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

Καθηγητής σύγχρονου χορού

Δείτε το βιογραφικό

Ο καθηγητής σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Βασίλης Αρβανιτάκης είναι επαγγελματίας χορευτής και δάσκαλος Σύγχρονου Χορού. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού με καταξιωμένους χορευτές της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως, ο Anton Lachky, o Paul Blackman, η Λίντα Καπετανέα, η Μαριλένα Δάρα, η Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η Μαρία Δουλγέρη, ο Νίκος Καλογεράκης, η Ιωάννα Παρασκευοπούλου και η Μαρκέλλα Μανωλιάδη.

Έχει χορέψει στο ”Special Gala” του Anton Lachky στην παράσταση ”Τomorrow” της Hellenic Dance Company. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα ”Άρθρωσις” της Πένυ Διαμαντοπούλου για το έργο ”Unhinged” που παρουσιάστηκε και στο 1ο Φεστιβάλ Χορού Ζακύνθου 2016. Έχει συνεργαστεί με την ”Fluxum Foundation / FLUX Laboratory” για την αναβίωση του έργου ”La Creation Du Monde” με τους Kenneth Archer και Millicent Hodson που έλαβε μέρος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με την ”LUNA PARK” του Κοσμά Κοσμόπουλου για το έργο ”Mountains of Desire” που παρουσιάστηκε στα Ufestudios στο Βερολίνο.

Ασχολείται επίσης με το βίντεο στα πλαίσια του χορού. Το video dance project του ”Remains” κέρδισε το πρώτο βραβείο και το βραβείο κοινού στο 60secondsdance 2018 της Δανίας, καθώς και το βραβείο κοινού στο 60secondsdance 2018 Φινλανδίας.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΚΟΥΜΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΚΟΥΜΟΓΛΟΥ

Καθηγήτρια Musical Jazz

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια Musical Jazz της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Δήμητρα Γιακουμόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Άννα Πέτροβα και του Performers College της Αγγλίας, καθώς και του Trinity College of London. Έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο (σύστημα Limon – Release). Είναι κάτοχος των διπλωμάτων ISTD Modern Theatre (μέχρι το επίπεδο DDE Διδασκαλίας). Επίσης, είναι κάτοχος επαγγελματικού πτυχίου Musical Theatre. Διδάσκει σε σχολές χορού από το 2013 μέχρι σήμερα σε όλα τα ανωτέρω είδη.

Επίσης, προετοιμάζει παιδιά για ακροάσεις σε θεατρικές παραστάσεις και musicals με επιτυχία. Παιδιά της έχουν παίξει στα musicals, Annie και Μελωδία της Ευτυχίας, της Θέμιδας Μαρσέλλου. Συνεχίζει και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα musical σε παιδιά. Η ίδια έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις παιδικού musical με τον θίασο της Μαριάννας Τόλη, στις παραστάσεις “Η Παπλωματού” και “Ο Μικρός Πρίγκιπας” στο νέο θέατρο Βασιλάκου.

Έχει μαθητεύσει δίπλα σε έμπειρους καθηγητές, όπως Γιώργος Καραμίχος, Χαρά Κεφαλά, Εβελίνα Παπούλια, Χριστίνα Φωτεινάκη, Chet Walker κ.α.

Τον Ιούνιο του 2018 έκανε την πρώτη της απόπειρα στο να διασκευάσει, σκηνοθετήσει και ανεβάσει την πρώτη της παράσταση με τίτλο “Matilda: Η Ιστορία αλλιώς” με τα παιδιά σχολής χορού με την οποία συνεργάζεται χρόνια, στο θέατρο ΔΑΙΣ των εκπαιδευτηρίων Δούκα και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια.

Συνεχίζει τις διδασκαλίες της σε σχολές χορού στην Αθήνα, καθώς ο χορός και το musical είναι για εκείνη μεγάλη αγάπη.

ΞΑΝΘΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΞΑΝΘΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Καθηγήτρια Hip Hop

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια του Hip Hop της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Ξανθή Αθανασοπούλου διδάσκει σύγχρονο χορό και Hip Hop τα τελευταία 15 χρόνια στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου».

Τα τελευταία χρόνια ταξίδεψε στο εξωτερικό παρακολουθώντας σεμινάρια και μαθήματα στα μεγαλύτερα studio Ευρώπης και Αμερικής. Μεταξυ αυτών The Place (Λονδίνο), Broadway Dance Center (Ν.Υορκη), Alvin Ailey American Dance Theater (Ν.Υορκη),Pinapple (Λονδίνο), Studio 68 (Λονδίνο), Global Dance Center (Amsterdam). Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο από τους χορευτές της Hofesh Shechter Dance Company,καθώς και Musical Theater από τους εισηγητές του Jacob’s Pillow στην Αθήνα.

Επιμελείται την εκπαίδευση και τις χορογραφίες μαθητών που δίνουν εξετάσεις για σχολές του εξωτερικού, καθώς και τις εγχώριες επαγγελματικές σχολές.

Χορογραφεί θεατρικές παραστάσεις και διαγωνιστικές ομάδες. Έχει χορογραφήσει για το Μέγαρο Μουσικής, ενώ φέτος το χειμώνα ανέβηκε στη σκηνή και ως ηθοποιός.

Έχει χορέψει για τη Zoi TATOPOULOS, για το Χοροθέατρο Migma, έχει συμμετάσχει σε video clip και είχε την τιμή να χορέψει για το «Χορόδραμμα» της Ραλλού Μανου.

Την περασμένη σεζόν ήταν η εισηγήτρια στο workshop σύγχρονου χορου για την IDTA Greek Area Dance Competition, καθώς και κριτής για την IDO Hellas.

ΦΑΙΗ ΖΑΡΜΠΗ

ΦΑΙΗ ΖΑΡΜΠΗ

Καθηγήτρια Χορευτικής Γυμναστικής Dance Fitness

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια Χορευτικής Γυμναστικής Dance Fitness της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Φαίη Ζαρμπή γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε χορό σε πολύ μικρή ηλικία. Είναι Πτυχιούχος της σχολής χορού “ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ” και της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Δραματικών σπουδών “ΒΕΑΚΗ” καθώς και Διπλωματούχος Fitness instructor.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια χορού και θεάτρου, όπως με τη χορογράφο Έρση Πήττα, το Νίκο Καλογεράκη, τον Freddie Moore,κ.α. Έχει πάρει 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό χορού ” Ευ Δημιουργείν” στην κατηγορία “ατομικό σύγχρονο φοιτητών επαγγελματικής σχολής”.

Έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αλκμήνη κ.α. ως ηθοποιός και χορεύτρια.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως group fitness instructor και καθηγήτρια μπαλέτου, σύγχρονου, μοντέρνου σε σχολές χορού και γυμναστήρια.

ΚΟΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΚΟΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Καθηγήτρια Πιλάτες «Pilates»

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια Πιλάτες «Pilates» της σχολής χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Αλεξάνδρα Κονιστή γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Αποφοίτησε από τη Σχολή School of Fitness and Aerobics Studio One, ως Pilates mat and apparatus instructor με πιστοποίηση από τον διεθνούς φήμης Alan Herdman. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αποκατάστασης και τραυματιολογίας με πιστοποίηση στην μυοπεριτονιακή απελευθέρωση με εισηγήτρια την Κατερίνα Λιανού. Συνεργάζεται με φυσικοθεραπευτές και παρακολουθεί ανελλιπώς όλα τα summits του studio one καθώς και σεμινάρια που αφορούν τη μέθοδο Pilates και την εξέλιξη της. Έχει εργαστεί στη σχολή χορού του Φώτη Μεταξόπουλου, στο studio Pilates top fit και ως personal trainer. Επίσης, είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Πειραιά από το τμήμα λογιστικής. Εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία και αργότερα σε τεχνική εταιρεία. Η αγάπη της όμως για τον αθλητισμό και τα οφέλη που είχε συγκεκριμένα από την μέθοδο πιλάτες την κέρδισε και αφιερώθηκε σε αυτό. Αφουγκράζεται τις επιθυμίες του ασκούμενου και στόχος της είναι η επίτευξη ενός ολιστικού τρόπου ζωής.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΠΗ

ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΠΗ

Καθηγήτρια Πιλάτες «Pilates»

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια Πιλάτες «Pilates» της σχολής χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Μαρία Λιάπη έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Είναι κάτοχος της διεθνούς πιστοποίησης Comprehensive Teacher Training, Mat & Equipment (500 h), BASI Pilates. Έχει εκπαιδευτεί δίπλα σε καταξιωμένους έλληνες και ξένους δασκάλους Pilates (μεταξύ των οποίων οι Rael Isacowitz, Brandon D. Gamble, Eduard Botha, κ.α.) παρακολουθώντας σεμινάρια και εξειδικεύοντας τις γνώσεις της σχετικά με την ανατομία, τα μυοσκελετικά προβλήματα (οσφυικής μοίρας, σκολίωσης, κ.α.), την αποκατάσταση καρκίνου του μαστού και την εγκυμοσύνη (Pre-Post Natal Pilates Teacher Training (21h), Ashley Ritchie). Αυτό το διάστημα παρακολουθεί το Fascial Fitness Trainer Course, το οποίο αφορά στην εκγύμναση του συνδετικού ιστού (φάσια), την αναδόμηση του ιστού κολλαγόνου, την πρόληψη τραυματισμών και την αύξηση της σωματικής αντίληψης.

Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η αγάπη της για το πιλάτες την οδήγησε στη συνειδητή αποχώρηση από τον χώρο των πωλήσεων μετά από δεκαετή επαγγελματική εμπειρία με κύριο στόχο να μοιραστεί με τους μαθητές της την προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ιδανικού τρόπου ζωής που επιτυγχάνεται μέσω της φυσικής ενδυνάμωσης και της ισορροπίας σώματος, πνεύματος και ψυχής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΓΛΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΓΛΙΑΣ

Πιανίστας

Δείτε το βιογραφικό

Ο πιανίστας της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Αλέξανδρος Γαγλίας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο παίρνοντας το δίπλωμα με τον Ευάγγελο Κατσάμπα. Συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά φοιτώντας αντιστοίχως στην Εcole Νormal de Μusique de Paris με την Ναταλία Μιχαηλίδου και στο Athenaeum με τον Παναγιώτη Αδάμ.

Είναι απόφοιτος του τμήματος οικονομικής επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε κύκλους σεμιναρίων της European Piano Teachers Association με τους σολίστ και παιδαγωγούς Fabienne Jacquinot, Vladimir Viardo, Nadia Lasserson, Ναταλία Μιχαηλίδου.

Διδάσκει κλασικό πιάνο και θεωρητικά και ασχολείται με την πιανιστική συνοδεία σε σχολές χορού.

Αποστείλετε το μήνυμά σας

4 + 1 =

To despinatsoukala.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.