Καθηγητές

ΘΕΜΙΣ ΧΑΤΖΗ

ΘΕΜΙΣ ΧΑΤΖΗ

Καθηγήτρια κλασικού/σύγχρονου χορού

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά Θέμις Χατζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε μπαλέτο από πέντε ετών στην «Πρότυπη σχολή χορού του Δήμου Καλαμαριάς» όπου αργότερα εντάχθηκε σε τμήμα φυτώριου δίπλα σε καταξιωμένες δασκάλες (Donna Hadzopoulou, Κatia Petrobska, Ρίκα Τσιτσοπούλου) όπου διδάχθηκε με μεγάλη ακρίβεια, πειθαρχεία και αφοσίωση το ρώσικο σύστημα (μέθοδος Vaganova) καθώς και το σύγχρονο χορό. Σπούδασε χορό στην Ανώτερη επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε με ‘Αριστα. Επίσης είναι διπλωματούχος καθηγήτρια της μεθόδου Πιλάτες από το Studio One (Pilates training by Alan Herdman).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τους χορευτικούς της ορίζοντες ανακαλύπτοντας καινούργιες πτυχές της κίνησης και της δημιουργικής της πλευράς δίπλα σε καταρτισμένους δασκάλους και χορευτές όπως Λίντα Καπετανέα, Στέλλα Ζάνου, Πατρίσια Απέργη, Σύνθια Φρυδά, Αλίκη Καζούρη, Πωλίνα Κρεμαστά, Χριστίνα Μερτζάνη, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Alexander (Sasha) Neskov, Δημήτρης Καμινάρης, Έμυ Κορφιά, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αθανασία Κανελλοπούλου κ.α. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας και χοροθεραπείας.

Έχει χορέψει σε παραστάσεις με κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο , συμμετείχε στον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού «Τερψιχόρης Έργα» για τέσσερις χρονιές με βραβεία είτε σε σόλο είτε σε ομαδικά κομμάτια, καθώς και στην παράσταση «Καρυοθραύστης» από τα “Universal Ballet (Seoul)” (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης). Υπήρξε μέλος της χορευτικής ομάδας “Τρίγωνο” μαζί με το οποίο συμμετείχε στο 12ο και 13ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

Χόρεψε δίπλα στο πλευρό της Λίλας Ζαφειροπούλου με την ομαδα “ corporis miracula ” Συμμετείχε στο φεστιβάλ νεανικής δημιουργίας «Inport Festival III» περνώντας αυτή τη φορά και από τη θέση του δημιουργού επίσης χόρεψε στα φεστιβάλ «one small step» στην Κέρκυρα και στο «7th Dance Days Chania workshop» στα Χανιά.

ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΑΜΑΓΚΑΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΑΜΑΓΚΑΣ

Καθηγητής σύγχρονου χορού

 

Δείτε το βιογραφικό

Ο καθηγητής σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Κωστής Τσιαμάγκας γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε χορό στην Κρατική σχολή ορχηστικής τέχνης, την Εθνική Λυρική Σκηνή και με υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα – Τράστα από όπου κι αποφοίτησε από το υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα αποφοίτησε από το τμήμα Γεωπονίας και Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ασχολείται από μικρή ηλικία με την σωματική κίνηση μέσω διάφορων πολεμικών τεχνών πρωταθλητικά (Tai chi chuan, Bagua Zhang, Hung gar, Karate κ.ά,), καθώς και με εσωτερικές πρακτικές (Chi gong, Ashtanga Joga, Ταοϊστική γιόγκα, διαλογισμό, κ.ά.).

Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού-χοροθεάτρου. και χορογράφους όπως: Γιάννης Μπαγουρδής (Πende), Σοφία Σπυράτου (Θησέας και Αριάδνη), Lydia Lithos Dancetheater (Other side/ Retro times/Πρόσγειος πτήση), Αρτεμις Ιγνατίου, Simple Steps (Remembrances/ Woman’s path/ Σκουριασμένες Πανοπλίες), Αντώνης Φονιαδάκης (Priority) (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015),Yper Orion (Quida), κ.ά., σε διάφορα σύγχρονα και αρχαία θέατρα και σε παραστάσεις επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σχολών χορού ως σολίστ χορευτής. Έχει επιμεληθεί κίνηση και χορογραφία σε θεατρικές παραστάσεις όπως ‘Non, cecι n’ est pas Mollιere” και έχει διατελέσει βοηθός χοραγράφου στην ”Lydia Lithos dance company”.Έχει λάβει μέρος σε πλήθος διεθνών και εγχώριων φεστιβάλ χορού κα χοροθεάτρου (MOT, ITF Slavija, Black Box lTD, AVDP, Αθηνών και Επιδαύρου, Reborn in Athens κ.ά.)

Έχει βραβευτεί με βραβείο χορογραφίας για την χορογραφία “ Ultimate monochoros” από την Ένωση Ελλήνων Χορογράφων που παρουσιάστηκε στο θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης και στο θέατρο Α.Σ.Κ.Τ στα πλαίσια του A.V.D.P. Στο 6ο Α.V.D.P. συνεργάστηκε για το official lab performances (In)visible lines ως χορευτής και χορογράφος.

ΚΟΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΚΟΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Καθηγήτρια Πιλάτες «Pilates»

 

Δείτε το βιογραφικό

Η καθηγήτρια Πιλάτες «Pilates» της σχολής χορού Δέσποινα Τσουκαλά, Αλεξάνδρα Κονιστή γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Αποφοίτησε από τη Σχολή School of Fitness and Aerobics Studio One, ως Pilates mat and apparatus instructor με πιστοποίηση από τον διεθνούς φήμης Alan Herdman. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αποκατάστασης και τραυματιολογίας με πιστοποίηση στην μυοπεριτονιακή απελευθέρωση με εισηγήτρια την Κατερίνα Λιανού. Συνεργάζεται με φυσικοθεραπευτές και παρακολουθεί ανελλιπώς όλα τα summits του studio one καθώς και σεμινάρια που αφορούν τη μέθοδο Pilates και την εξέλιξη της. Έχει εργαστεί στη σχολή χορού του Φώτη Μεταξόπουλου, στο studio Pilates top fit και ως personal trainer. Επίσης, είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Πειραιά από το τμήμα λογιστικής. Εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία και αργότερα σε τεχνική εταιρεία. Η αγάπη της όμως για τον αθλητισμό και τα οφέλη που είχε συγκεκριμένα από την μέθοδο πιλάτες την κέρδισε και αφιερώθηκε σε αυτό. Αφουγκράζεται τις επιθυμίες του ασκούμενου και στόχος της είναι η επίτευξη ενός ολιστικού τρόπου ζωής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΓΛΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΓΛΙΑΣ

Πιανίστας

 

Δείτε το βιογραφικό

Ο πιανίστας της σχολής χορού Δέσποινα Τσουκαλά Αλέξανδρος Γαγλίας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο παίρνοντας το δίπλωμα με τον Ευάγγελο Κατσάμπα. Συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά φοιτώντας αντιστοίχως στην Εcole Νormal de Μusique de Paris με την Ναταλία Μιχαηλίδου και στο Athenaeum με τον Παναγιώτη Αδάμ.

Είναι απόφοιτος του τμήματος οικονομικής επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε κύκλους σεμιναρίων της European Piano Teachers Association με τους σολίστ και παιδαγωγούς Fabienne Jacquinot, Vladimir Viardo, Nadia Lasserson, Ναταλία Μιχαηλίδου.

Διδάσκει κλασικό πιάνο και θεωρητικά και ασχολείται με την πιανιστική συνοδεία σε σχολές χορού.

Αποστείλετε το μήνυμά σας

4 + 14 =