Κλασικό μπαλέτο (Ρώσικο σύστημα Vaganova)

Στην σχολή μπαλέτου & σύγχρονου χορού διδάσκεται το ρώσικο σύστημα Vaganova σε ερασιτεχνικά, για παιδιά και ενήλικους, καθώς και σε προεπαγγελματικά τμήματα για την εισαγωγή των υποψηφίων σπουδαστών σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

Υπάρχουν διάφορα συστήματα κλασσικού χορού, που όλα έχουν σχεδόν τις ίδιες βάσεις, στηρίζονται δηλαδή στις βασικές αρχές του μπαλέτου.

Εάν παρακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο στυλ μπαλέτου από τις αρχές του 20 αιώνα και το συγκρίνουμε με κάτι που χορεύεται σήμερα, θα εντοπίσουμε σίγουρα τεράστιες αλλαγές.

Ανάλογα με τις τάσεις της εποχής και της εκάστοτε χώρας, οι τεχνικές αλλάζουν, επομένως φαίνεται να έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.

Το μπαλέτο ουσιαστικά ξεκινά στην Ιταλία τον 15ο αιώνα με τους λαϊκούς χορούς που διασκέδαζαν το λαό στους κήπους και τα προαύλια. Η τεχνική ωστόσο του κλασικού μπαλέτου διαμορφώνεται το 1661 με την ίδρυση της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού στο Παρίσι από τον Λουδοβίκο ΙΔ΄. Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την τεχνική είναι η πειθαρχία, η ευγένεια, η χάρη, η κομψότητα, η ελαφράδα.

Αποστείλετε το μήνυμά σας

9 + 15 =

To despinatsoukala.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.