Μουσικοκινητική αγωγή (από 3 ετών)

Στη σχολή μπαλέτου & σύγχρονου χορού της κ. Δέσποινας Τσουκαλά, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία (Καλογρέζα), παραδίδονται μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά από 3 ετών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μαθήματα τα οποία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 3,3-5,5 ετών, που έχουν στόχο να τους διδάξουν τον κόσμο της μουσικής και του χορού με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Το μάθημα βοηθάει στην ομαδικότητα, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της φαντασίας του παιδιού, την προώθηση της καλλιτεχνικής του έκφρασης και παράλληλα την πειθαρχία σε όρια και κανόνες.

Σύμφωνα με τις σχετικές επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία γίνονται περισσότερο ευφυή.

Η μουσικοκινητική είναι μια σπουδαία δραστηριότητα που τα βοηθά να ανακαλύψουν την ομορφιά της μουσικής, καθώς και να βελτιώσουν τα αντανακλαστικά τους.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό, ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του σώματός τους και της φωνής τους, ενώ μπορούν να δημιουργήσουν μελωδίες και ρυθμούς και να αυτοσχεδιάσουν.

Στην σχολή μας διδάσκονται τα μουσικοκινητικά συστήματα Carl Orff και Dalcroze.

Αποστείλετε το μήνυμά σας

13 + 8 =

To despinatsoukala.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.